top of page
Zoeken

Kalk strooien: Hoeveel heb ik nodig?

Bijgewerkt op: 6 dec. 2020Hoe gaan we te werk?


The Greenstudio deed het jou al voor:

1) Bodemanalyse

2) Bezorg ons het resultaat

3) Kalk je gazon1) Bodemanalyse

Stap 1: Bodemstaal

Verzamel op 6 verschillende plaatsen in je tuin 2 eetlepels aarde: Steek ongeveer een halve spade diep en neem grond onder de toplaag. Meng de 12 eetlepels onder elkaar.


Stap 2: pH-bepaling

Neem van het mengsel 25gr (2 afgestreken eetlepels) en doe dit in een beker. Voeg 125ml gedemineraliseerd water (strijkwater) toe. Goed roeren en 5 minuten laten bezinken.


TIP: Vraag hier je gratis pH-indicator strip aan!

Stap 3: Resultaat

Neem de pH-indicatorstrip en steek de gekleurde onderkant 5 seconden in het water. Laat 2 minuten drogen. Vergelijk de verkleurde strip met onderstaande resultaten.

TIP: Bezorg ons je resultaat samen met je gegevens (per post of email) en wij bezorgen je vrijblijvend een voorstel van de nodige hoeveelheden.
2) Bezorg ons je resultaat

Nu je je zuurtegraad van je bodem kent, kan je gaan bepalen hoeveel kalk en meststoffen je nodig zal hebben. Geen zin om het zelf uit te rekenen? Dan doen wij dit graag voor jou! Bezorg ons je resultaat samen met de oppervlakte van je tuin en je contactgegevens/email:

- Via post

- Via mailEn The Greenstudio bezorgt je geheel vrijblijvend de benodigde hoeveelheden van de juíste soorten kalk.


3) Kalken!

Je gazon kalken is super eenvoudig! Kies voor kalkkorrels die je simpelweg kan strooien. Let wel op dat je de juiste hoeveelheid toedient en gelijkmatig over je gazon strooit. Wij gebruiken hiervoor de Meststofstrooier. Een fluitje van een cent!

TIP: Wacht met het bemesten van het gazon totdat de kalk goed opgenomen is. Bemesten? Ja hoor, extra bemesten zal nodig zijn voor een prachtig gazon. Doordat je kalk aan de bodem geeft, zal de zuurtegraad ideaal zijn voor de planten en grassen om voedingsstoffen efficiënt op te nemen. Extra voedingsstoffen zullen dus nodig zijn! Meer info hierover in een volgende blog.88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page