top of page
Zoeken

Monstera Deliciosa - Gatenplant
Jullie kunnen het al lezen in de omschrijving in onze shop: wij zijn helemaal weg van de Monstera Deliciosa! Deze plant is de droom van elke design-liefhebber; Een plant met prachtige bladeren die je interieur meteen de uitstraling geeft van een urban jungle.


De vorm van de glanzende bladeren zijn uniek om nog maar te zwijgen over die gaten waar ik mezelf op betrap soms naar te blijven staren.

De Monstera Deliciosa is afkomstig uit het tropisch regenwoud van Midden-Amerika en groeit daar onder het bladerdek van de enorme bomen. Daarom dat deze plant bizarre bovengrondse luchtwortels laat groeien, om zo bij het licht te komen. Opgepast dus met direct zonlicht, dat de bladeren zal doen verbranden. Dat wil niet zeggen dat de Gatenplant in het donker of schaduw kan overleven. De hoeveelheid licht heeft namelijk een directe impact op die fameuze gaten in de bladeren. En die mogen niet ontbreken!


TIP: Wij hebben haar zelf op de meest heldere plaats van onze woonkamer staan, weliswaar met indirect zonlicht én in het zicht!

Deze hippe tropische kamerplant is oorspronkelijk een kruipende klimplant die geen grenzen kent in het oerwoud. Plant een mosstok in het midden en zij klimt zonder aarzelen naar boven. De sky is the limit. De snelheid waarmee deze plant bij ons groeit is het levend bewijs. Hierdoor vind ik de vraag van “gaan we nog eens 1 blad stekken” niet erg meer. Op het begin had ik schrik dat de Gatenplant er moeite mee ging hebben, maar neen hoor, niet mee inzitten. Ondertussen hebben we meerdere succesvolle stekken en is onze moederplant stevig verder aan het kruipen.

TIP: Planten koop je best in de lente. Zo kunnen ze tijdens de zomer op adem komen, acclimatiseren en zich klaarmaken voor de donkerste seizoenen herfst en winter. Zo versterkt de weerstand van je plant en zal die minder vatbaar zijn voor ziekten en schimmels.


Deze plant is veerkrachtig en groeit snel, geef ze daarom voldoende ruimte om bij volgroeiing haar bladeren uit te kunnen slaan.


De Monstera Deliciosa of ook wel Gatenplant, heeft niet veel onderhoud nodig:

  • Licht: Helder/Indirect licht - Deze tropische plant is afkomstig van Centraal Amerika waar ze onder de kruinen van het regenwoud groeit. Dus géén direct zonlicht!

  • Water: Gematigd - 1/week wanneer de toplaag (3-5cm) uitgedroogd is. Geef veel water tot het onderaan uit de pot loopt. Overweeg gebruik van hydrokorrels; zorg voor een goede drainage.

  • Voeding: Houd je Gatenplant in topconditie door 1x/maand een beetje 'Ourganique - The Old Fashioned' toe te dienen.


Zelf uitproberen? Haal vandaag nog deze topper in huis! The Greenstudio verkoopt weer kleine exemplaren zonder mosstok waarmee je zelf nog 100% je goesting kan doen. Let op, uit ervaring: zolang de voorraad strekt!288 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page