top of page
Zoeken

November: Start to ... GROW!

Bijgewerkt op: 6 dec. 2020

De herfst is op gang getrokken en de tuin maakt zich op voor haar winterslaap. De winter nadert met de eerste nachtvorst. Groen maakt plaats voor geel, rood en bruin en de bomen worden alsmaar kaler. Van echt tuinieren is geen sprake meer, maar op een zonnige herfstdag is het wel nog heerlijk genieten in je tuin! Na nog een laatste keer het gras maaien en de bladeren te hebben opgeruimd, zit het werken in de tuin erop. Alhoewel november de uitgelezen maand is, voor het starten en/of uitbreiden van je moestuin!


The Greenstudio raadt aan om van start te gaan volgens het KISSS-principe (Keep It Simple, Stupid & Small): een kleine lap grond en niet te veel groenten. Een moestuin vergt tijd en liefde maar geeft je zoveel voldoening als je succes kweekt! Overtuigd? Start dan nu met de aanleg!


We zeiden het al, start niet te groot. Een vierkante meter is ruim voldoende. Kies je ervoor om je m² te starten vanop de grond of in een handige bak op poten, dan vind je op The Greenstudio alle kwaliteitsproducten en -vullingen om je moestuin te laten opschieten! Wij gingen alvast van start met een 50/50 combinatie van universele potgrond met bodemverbeteraar voor groenten en kruiden (alternatief bodemverbeteraar: Gedroogde Koemest).


Testen doen we een eerste keer met het planten van knoflook en sjalotten (heerlijk om toe te voegen aan de beste spaghettisaus van de wereld) en het zaaien van enkele tuinbonen. Let op, plant noch zaai als het vriest en plaats bovendien je m²-moestuin op een plek met in de zomer minimaal 6 uur zonlicht per dag (bv. bladgroenten) tot wel 8-9 uur (bv. tomaten).

De bessen (frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, stekelbessen, bramen, ...) mogen we niet over het hoofd zien, maar voorts valt er in deze koude periode niet veel meer te planten in en rond je moestuin.


Daarom ontwikkelde Ourganique haar “Botanical Garden”.


Botanical Garden by Ourganique laat het vandaag toe om op een leuke en leerrijke manier je eigen kruiden te kweken op een ecologische en biologische wijze! Daarnaast zorgen we op deze manier voor meer groen bij je thuis tijdens de herfst- en wintermaanden. Begin alvast te oefenen met de aanleg van je moestuin aan de hand van deze kant-en-klaarpakketten.Elk pakket bestaat uit:

- een trendy herbruikbare waterdichte SIZO bag of Val Pottery potje

- hydrokorrels voor een optimale drainage en waterverdeling

- specifieke zaai- en stekgrond met aangepaste voeding om de startgroei te ondersteunen

- 1 pakket BIO* zaden by Vilmorin (voldoende voor meerdere oogsten)


Creëer je eigen kruidtuin en geniet in een handomdraai van zelfgekweekte en kraakverse kruiden!


* Afhankelijk type kruid.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page